Tio tv-serier med regnbågskaraktärer

Under ett samtal om queerkultur på Happi insåg vi att det finns en hel del serier på Netflix som har en eller flera karaktärer som tillhör en sexuell minoritet eller en könsminoritet, och vi beslöt oss för att tipsa er om dessa serier! (Mild spoilervarning)

 

Anne with an E: Drama. En modern adaption av Anne på Grönkulla. I säsong ett och två finns en lesbisk karaktär, i säsong två en homosexuell pojke. 

 

Brooklyn 99: Dramakomedi. Livet på en polisstation i New York, distrikt 99. Enhetens chef är en homosexuell man, och i femte säsongen kommer en annan av poliserna ut som bisexuell.

 

Derry Girls: Komedi. Fyra tonårstjejer plus en tonårskille lever i 1990-talets Nordirland men mycket viktigare än konflikten är relationer och andra tonårsproblem. En av tjejerna är lesbisk.

 

One day at a time: Dramakomedi, sitcom. Vardagen för en latinofamilj med kubanska rötter i Los Angeles. En serie som får tittaren att gråta och skratta om vartannat. En av huvudkaraktärerna är lesbisk och i säsong två dyker en icke-binär karaktär upp.

 

Orange is the new Black: Drama. Livet i ett amerikanskt kvinnofängelse. Huvudkaraktären är bisexuell, en annan av kvinnorna är trans, flera andra av kvinnorna är lesbiska eller queer.

 

Orphan Black: Thriller. Ett gäng kvinnor upptäcker att de egentligen är kloner, och tvingas kämpa mot ett antal fiender i kampen för frihet. En av huvudklonerna är lesbisk, hennes flickvän är bisexuell, brodern till en av klonerna är gay, i två avsnitt finns en transman med.

 

Please like me: Dramakomedi: Ett gäng 20-plussare i Australien försöker ta reda på hur livet fungerar. Huvudpersonen är gay, vi får också träffa ett antal av hans pojkvännen, och en av huvudkaraktärerna i säsong 2-4 är lesbisk.

 

Sense 8: Thriller. Åtta personer världen över upptäcker att de inte är vanliga människor, utan sensates, och har en speciell kontakt med varandra. Skaparna, systrarna Wachowski, har sagt att samtliga åtta är pansexuella. Två av dem lever i samkönade förhållanden, och deras partners är homosexuella. En av huvudkaraktärerna är även en lesbisk kvinna med transbakgrund.

 

Sex Education: Komedi. En brittisk tonåring med en mamma som jobbar som sexualterapeut börjar fungera som sexualterapeut för sina skolkamrater. Huvudpersonens bästa vän är bög, det finns också två lesbiska karaktärer samt en bisexuell man med.

 

Unbreakable Kimmy Schmidt: Dramakomedi. Skruvad serie om livet efter en traumatisk händelse (huvudkaraktären blev kidnappad och hölls i en bunker i femton år). Trots ämnet är detta en ganska rolig serie med intelligent humor. Huvudkaraktärens kämppis och bästa vän Titus är gay.