The Rocky Horror Picture Show – Presentation av karaktärerna

Denna lördag (21.4) gäller det! UNGPRIDE ordnar en visning av The Rocky Horror Picture Show för alla över 16 år som vistas i Happi Pride samt övriga intresserade. Det är ett evenemang som kräver en del förberedelser och förutom listan på redskap att ta med som delades på vårt Facebook evenemang tidigare (allt från en gummihandske till ris och en wc pappersrulle till spelkort), är det önskvärt att alla klär ut sig (men det är inte obligatorisk och vi välkomnar dig oavsett hur mycket du förberett dig).

Enligt tradition skall man klä sig enligt en av karaktärerna i filmen, så det här blogginlägget är ägnat åt för dem.

Frank-N-Furter

Frank-N-Furter är en galen vetenskapsman, extremt charmerande om inte själv besatt och i konstant behov av spänning och njutning. Han är filmens mest ikoniska karaktär och introduceras klädd i nätstrumpor, en korsett och ett halsband på överstora pärlor. Alternativt kan man välja klä sig i hans gröna labbrock med rosa handskar om man inte känner sig lika bekväm med att klä ner sig så mycket som Frank.

 

 

 

Janet Weiss och Brad Majors

Janet och Brad (i mitten) är ett nyförlovat par som hittar till Franks herrgård då det försöker få tag på en telefon att låna (på 70-talet hade man inte mobiltelefoner). De representerar “vanliga” människor och då det kommer till att klä ut sig, beroende på hurdan stil du har, har de bland de enklare och minst uppseendeväckande kläderna med Janet i sin ljusröda klänning och Brad i grå byxor samt en blå skjorta och väst under en beige jacka. Dock kan du alltid välja klä dig enligt deras senare kostymer, i vita underkläder eller så som de lämnar herrgården i fjäderboan, glittriga korsetter, fisknätsstrumpbyxor och -handskar.

 

 

Riff Raff och Magenta

Riff Raff (höger) och Magenta (vänster) är ett syskonpar som tjänar Frank och klär sig enligt det. Riff Raff som en butler i frack och endast en något blodig vit skjorta medan Magenta tar på sig ett vitt förkläde och en svart klänning. Båda ger dig en chans med att leka lite med peruker – Riff Raff då han har långt blont hår med en stor skallig fläck och Magenta vars röda krullor är högst okontrollerbara.

 

 

 

Columbia

Columbia är en av Franks före detta älskarinnor och mycket iögonfallande då hon är klädd i paljetter från topp till tå. Hennes bravur är steppdans så om det är din dolda talang är det här tillfället för dig att visa vad du kan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Everett von Scott

Dr. Scott är en vetenskapsman och rival till Frank. Han är rullstolsbunden och klädd i en kostym. Men om du kikar under den rutiga filten som vilar över hans ben, kan du se att det inte är matchande byxor som han bär på under den…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rocky Horror

Rocky är Franks skapelse, gjord för hans egna tillfredsställelse. Fastän det är Janet och Brad som har de garderobvänligaste kläderna, är det absolut Rocky som har den simplaste utstyrseln. Ett par guld kalsonger i läder. Glöm inte heller bort skorna, även om det inte är Rockys fötter som ens blick först fastar på.

 

 

 

Eddie

Eddie spenderar inte mycket tid på skärmen men är trots det en viktig karaktär med sina olika relationer till de andra, och är med det den som får filmen att rulla på.  För att klä dig som honom ska du låta din inre rockare/punkare komma fram. Vi talar läderjacka, rivna farkkun, motorcykelstövlar och allting nitat. En saxofon är ett plus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Criminologist

Kriminologen är berättaren i filmen. Han tar inte del av äventyret som Brad och Janet förs in i, men hand sjunger och dansar nog med dem, för det kan ingen som följer med undvika göra. Även han är klädd i en kostym.

 

 

 

Transylvanians

Transylvanerna är filmens bakgrundskaraktärer. De firar Franks succée och sjunger kör. Om du inte vill stå i rampljuset är det ett utmärk val för dig, ta bara på dig en svart frack eller smocking, en skojig hatt och ditt bästa humör.

 

 

 

Om det inte finns en karaktär som du brinner för eller vars utstyrsel du absolut måste få ha på dig kan du även klä dig i tema. Ifall det inte blivit klart ren är fisknätsstrumpbyxor pop, likaså korsetter och paljetter. Vad gäller smink lönar det sig att satsa på röda läppar samt mycket ögonskugga. Hoppas det här var inspirerande. Vi ses på lördagen kl. 17.30 vid Happi Pride!

-Ella