Mitt liv i färg

Hej hopp!

Så hände det sig något som jag aldrig trodde att skulle hända. Jag klädde mig i andra färger än svart. Fullständigt, bortsett från underbyxorna så att jag inte skulle känna mig alltför obekväm.

Till skillnad från min alltför vanliga hårdrockstil valde jag att bryta mig ut ur mitt svarta fängelse. På mig hade jag en helt super fabulous ljusröd T­skjorta med en enhörning (som ser ut att vara ritad av en femåring) med mane och svans i regnbågens färger. Nåja, helt främmande var det ändå inte då det stod “death metal” på den. Byxorna var lila försedda med ett bälte med svarta och lila pyramidniter. Som pricken på i:et hade jag ett armband i prideflaggans färger som jag själv har pysslat. Detta lilla regnbågiga äventyr passade perfekt då det råkade vara Amnestys internationella dag mot homo­, bi­ och transfobi.

Jag tänkte för mig själv: “Wow, jag har aldrigt sätt så här gay ut!”. Det kändes både skönt och spännande på samma gång. Spännande därför att jag inte visste vad människor skulle tycka om denna nya Freddan, trots att jag inte tenderar att bry mig om vad andra tycker. Dock visade sig responsen vara i stort sett positiv. Vissa huvuden vändes (förmodligen i beundran av denna ståtliga uppenbarelse). Min egen pappa reagerade inte ens trots att han ofta har starka åsikter om mina något eccentriska örhängen, t.ex. gummiankörhängen, som kan bongas på Priden på sommaren. Som Lilla RegnbågsANKAN, get it? Hur som helst var det säkert en hälsosam omväxling för världen till den tråkiga Freddan.

Detta var en upplevelse som utan tvekan öppnat dörrar för mig. Kanske börjar jag utforska andra färger än svart. Så här måste det ha känts när färg­TV:n kom. Här passar det att avsluta med en sång från årets ESC ,what do you know, Freddan tittar också på Eurovisionerna. Som Michal Szpak sjunger (OMG hans hår!): “Tell me black or white, what color is your life”? Ingendera nuförtiden. “Try to ask your heart who you really are”. Ingen aning. ­

Den som söker hen letar

Freddan

freddan