Lucka 23

Första giffarna som dök upp var skämtsamma variationer av typen “Finlands Flagga i bakgrunden – Torilla tavataan!”. Sen kom ice-pocalypsen och fyllde våra flöden helt med animerad konståkning.
Jag pratar om årets succé-anime Yuri!!! on ice! Tillräckligt populär bland oss i gruppen att vi var två som sände in inlägg om den 😀

finska flaggan fick mest uppmärksamhet första gångerna jag såg giffar från serien
Efter ett lååååååångt år 2016 var vi nog alla redo att luta oss tillbaka med en harmlös queerbaiting sportssanime, där den största debatten bara var om huvudrollens namn borde stavas med ett eller två U:n. Att faktiskt få ordentlig karaktärsdrivet innehåll var en oväntad bonus.

 
Det quuera shippet i serien blev så populärt att när tumblr bröt ihop denna vecka fanns det genuin osäkerhet om det var frågan om en cyberattack eller bara överivriga fans. Och i en tid där vår önskejulklapp världsfred känns som om den står på mycket hal is var det en skön känsla att veta att det runtom hela världen satt andra fans och försökte hålla reda på om en triple-toe-loup var värd mer än en dubbel Salchow, medan vi alla tittar på en anime med karaktärer från bland annat Khazakstan, Canada, Ryssland och Japan.

 
Efter otaliga serier med queerbaiting hade de flesta is i magen när det gällde att få nån uttalad bekräftelse. Men oberoende tror jag det finns nån slags nytta med fenomenet. Varje queerbait normaliserar queerhet lite mer, och vänjer allmänheten vid det. Det finns redan ett par serier som tagit klivet till att ha ordentlig representation, så vi går mot rätt riktning.

 
Och Yuri!!! on ice berättar ju verkligen för oss att det är värt att kämpa för våra mål, och inte ge upp vid motgångar. Med den inställningen vill jag också lämna 2016 bakom mig och ta mig an 2017 med nya krafter efter julfirandet.

 
För kom ihåg, “we were born to make history!”