Att skapa ett Tom of Finland -event

Helou helou!

Har själv menat skriva mitt första inlägg för flera veckor nu, och tänkte att vad vore bättre än att berätta om det helt awesome sommarjobbet som jag och Hanna har! Vi har stora glädjen och äran att jobba i ett samarbetsprojekt med Ungdomscentralen i Helsingfors och stadens konstmuséer, under namnet #munmuseo. Vår arbetsuppgift dom senaste veckorna har varit att arrangera ett event för ungdomar och unga vuxna till Konsthallens Tom of Finland -utställning! Helt superhemskt, I know.

Eventet Tom’s Pleasure Garden kommer äga rum tisdagen den 21 juni kl. 11-18 i Konsthallen på Nervandersgatan 3, Helsingfors, och vi har så mycket awesome i planerna!

fb_banneri_taidehalli

I Pleasure Garden -trädgårdsloungen kan du bekanta dig med historierna bakom konstverken och konstnären Touko Laaksonen. Vi har spridit olika workshopar runt Konsthallen, där man pysslar dikter och färglägger ritningar inspirerade av Tomppa. Åskådarna får även namnge konstverk. Klä Dig som Tomppa -photoboothen erbjuder dig möjligheten att bli fotograferad i rekvisita. Robert Paulig Roastery bjuder på Tom of Finland -kaffe kl. 11-17. Regnbågiga ”Kaupungin naiset” -kören uppträder kl. 17. Undantagsvis är det fritt inträde hela dagen till Konsthallen!

Efter evenemanget (kl. 18 framåt) är det även möjligt att gratis delta i en workshop med Finska Konstföreningen där man ritar av en levande modell. Obs! Egna pennor och block med.

Vi vill önska er alla SÅ hjärtligt välkomna! Feel free att hänga fast hela dagen på muséet med oss – det är den stämningen vi velat skapa! Det har varit och är ett jobb fylld av både skratt och stress, tusentals telefonsamtal och mail ända till Los Angeles, och jagande av krukväxter från både Naturhistoriska centralmuséet och hyrfirmor samt homoerotisk pyssel och en hel del promotion på sociala medier!

Konstigt nog ser det hela faktiskt möjligt ut. We did it. Välkommen åter en gång. Det kommer bli helt fantastiskt <3

– Mathias

Länk till FB-eventet: https://www.facebook.com/events/181550268910010/
Mera info om eventet på svenska: http://taidehalli.fi/sv/munmuseo-toms-pleasure-garden-21-6/
Följ och delta i sociala medier: #munmuseo
Mer om #munmuseo -projektet: munmuseo.munstadi.fi