Var har UNGPRIDE hållit hus?

Kära läsare, du har säkert undrat vad det hände med vår hemsida och framförallt med vår blogg? Trots tystnaden här har Ungpride-gruppen haft det fullt upp med spännande saker såsom FLYTT, FILMER och FIKA!

Det är länge sedan sist, men nu är vi här igen, med mycket att berätta. Läs vidare och se tillbaka på fjolårets händelser som inte ännu synats till på bloggen.

Fjolårets största händelse var att vi äntligen fick ett utrymme att dela på med huvudstadsregionens finskspråkiga regnbågsunga (Heseta)! Lokalen på fjärde våningen i Ungdomscentralen Happi blev inredd i alla regnbågens färger. Nyheterna nådde långt eftersom Svenska Yle, Helsingin Sanomat och Helsinki!-tidningen skrev om det. Efter flera intressanta namnförslag döptes utrymmet till Happi Pride (finns nu också på Instagram och Facebook).

 

 

Ungdomsinitiativet vi gjort om ett eget utrymme blev alltså verklighet, och även en hedersutnämning av Helsingfors stads Ungdomstjänster! Initiativet finns att läsa här.

I oktober hade vi äran att se filmen Pihalla – Screwed! Filmvisningen sammanföll med Regnbågshelgens ungdomskväll som vi hade förberett oss för med snacks och regnbågsmuffins! Lilla Guldankan gick i år åt Richard Lampén för ett utmärkt arbete som ambassadör för transpersoner och medryckande och ärligt medverkande i medier och framför publik.

 

 

Tyvärr hade det uppstått en vattenskada i våningen där vårt nya utrymme fanns, så vi blev tvungna att tillfälligt återvända till Luckan i centrala Helsingfors där Ungpride hållit träffar sedan 2015. Ungdomskvällen blev tills vidare den sista sammankomsten på Luckans Veranda.

Vi hann inte sörja vår lokal länge innan ett nytt, även större utrymme blev vårt att förvandla till ett regnbågsfärgat högkvarter! Nu finns här ett stort bord att samlas runt för mat, spel och möten, soffa och golvdynor att mysa på, skåp fyllda med pysselmaterial och teknik att hålla igång filmkvällar eller bloggmöten. Det är super fint och rymligt!

 

Ungpride har ordnat träffar varje torsdag och emellanåt också utanför Happi Prides vita väggar. Många filmer har vi också hunnit med, bland annat Tom of Finland, Moonlight, Pride, God’s own country,  dokumentären Do I sound gay? samt ökända Queer Duck. Och såklart har vi spelat en massa spel både på Happi Pride och på Gaymers Night!

På våren höll några från Ungpride en workshop i Norsen och på hösten besöktes Borgås regnbågscafé. Vi har även testat studiecirkel, sett dragshow av unga, skapat en Instagram-julkalender med temat regnbågar, och övernattat på Drumsö ungdomsgård under vårt traditionsenliga julläger.

Under sommaren hann vi med många Pride-festivaler, bland annat i Helsingfors, Tallinn, Sibbo och Nykarleby!

 

 

Ungpride har fått många nya vänner, både människor och mjukisdjur. Bland annat hängde praktikanten Sara med en tid, vi lärde känna Nisse från Ten Thousand Hearts (bakom filmen Pihalla), och julpysslade tillsammans med Hesetas ungdomar.

Det var ett fint år, och vi hoppas att 2018 kommer bli det också! Häng med på våra sociala medier och bli en del av gruppen (13-25 åringar) – vi träffas vanligen på torsdagar kl. 17.30-21 på Happi Pride!

Följ oss! Twitter: @ungpride, Tumblr: @ungpride, Instagram: @ung_pride, Facebook: Ung Pride